Ustawienia 

     Ekran Storage Control (Kontrola pamięci masowej) jest skonfigurowany w Syrve Office. Aby z nim pracować, musisz określić daty ważności potraw w ich kartach nomenklatury i wykonać podstawowe ustawienia ekranu. 

     Konfigurowanie okresu przechowywania 

     Aby korzystać z ekranu do śledzenia czasu pozostałego do końca okresu przydatności do spożycia, określ żądany czas na liście zapasów każdego dania. Aby to zrobić:  

  1. W Syrve Office przejdź do  katalogu Produkty i magazynyElement. 
  1. Otwórz kartotekę towaru. 
  1. W zakładce Informacje dodatkoweOgólne, w  sekcji Okres przydatności do spożycia  określ okres czasu, w którym danie pozostanie świeże. W tym miejscu możesz określić krótką nazwę używaną w kuchni, która będzie wyświetlana na przycisku dania w Syrve POS. 
     
  1. Zapisz swoje ustawienia. 

     Konfiguracja ekranu sterowania 

     Aby skonfigurować serwer kontroli salda, wykonaj następujące kroki: 

  1. W  oknie AdministracjaUstawienia sprzedawcy  otwórz ustawienia grupy. 
  1. Kliknij  kartę Storage Control (Kontrola pamięci masowej). 
  1. Określ serwer kontroli salda. W tym przypadku możliwe są dwie opcje: 
  • Zaznacz  pole Kasa główna –  serwer kontroli salda. W takim przypadku kasa główna grupy niestandardowej będzie przechowywać i synchronizować dane dotyczące przygotowania, sald i odpisów potraw, których okres przydatności do spożycia musi być monitorowany. Następnie przejdź do kroku 4. 
  • Określ serwer kontroli salda. Wybierz grupę, która ma już główną realizację zakupu wymienioną jako serwer. W takim przypadku nie są wymagane żadne dalsze ustawienia, przejdź do kroku 8. 
  1. Określ liczbę kolumn z daniami, które będą wyświetlane na ekranie. 
  1. Wybierz konto odpisu, które będzie rozliczać przeterminowane posiłki i artykuły spożywcze. W tym celu można utworzyć nowe konto w planie kont. 
  1. Zaznacz  pole obok opcji Pokaż szczegóły stanu magazynowego kasjera, aby kasjer mógł wiedzieć, ile potraw można sprzedać bezpośrednio z wyświetlacza, bez czekania na gotowanie. 
  1. Wypełnij stół naczyniami. Każda pozycja na stole będzie odpowiadać przyciskowi na ekranie sterowania Syrve POS. 
  1. Zapisz zmiany. 
Czy znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania?