Pole | Opis |
% na stawki | Jaki procent to wartość w kolumnie po lewej stronie najbliższej sumy częściowej dla tej kolumny. Parametr nie jest używany samodzielnie, po jego lewej stronie musi znajdować się jakieś pole. |
% na wiersz | Jaki procent to wartość w wierszu po lewej stronie najbliższej sumy częściowej dla tego wiersza. Pole nie jest używane samodzielnie, po lewej stronie musi znajdować się dowolne pole. |
15-minutowy interwał zamykania | Aby uzyskać więcej informacji, użyj pola Godzina zamknięcia. |
15-minutowy interwał otwarcia | Użyj pola Czas otwarcia, aby uzyskać więcej informacji. |
e-mail dostawy | Adres e-mail klienta dostawy |
Autoryzowanych | Pracownik, który autoryzował płatność za zamówienie. |
Adres | Pełny adres dostawy zamówienia: Ulica + Budynek + Apartament |
Bankiet | Wartość pola może służyć do określenia, czy zamówienie jest zwykłe, czy bankietowe. |
Płatność bezgotówkowa | Nazwa typu płatności bezgotówkowej. Użyj jej, na przykład, aby przejść do szczegółów pola Typ płatności, jeśli jego wartość to „(brak płatności)” |
Danie | Nazwa sprzedawanego dania. |
Danie usunięte | Rodzaj wyjmowania dania. Możliwe wartości pól: Danie zostało usunięte bez odpisywania Danie zostało usunięte z odpisem Danie nie zostało usunięte |
Kategoria księgowa dania | Kategoria księgowa określona w kartotece towaru. |
Pożyczka na… | Imię i nazwisko kontrahenta lub pracownika, dla którego zlecenie jest zamykane na kredyt, czyli wybierana jest płatność z typem „na kredyt”. |
Waluta płatności | Nazwa waluty ISO, w której opłacono zamówienie. |
Posiadacz karty gościa | Imię i nazwisko posiadacza karty rabatowej z katalogu Kart Rabatowych. |
Zewnętrzny numer zamówienia | Numer zlecenia dostawy nadany przez zewnętrzny system (np. agregator) |
Zwrot czeku | Na podstawie wartości pola można określić, czy czek został zwrócony. Pole to służy do filtrowania wycofanych zamówień. |
Czas kontroli wstępnej (min) | Czas kontroli wstępnej = Czas zamknięcia zamówienia – Czas wydruku kontroli wstępnej Czas wstępnej kontroli nie pokrywa się z czasem otwarcia zamówienia |
Czas przejazdu (min) | Okres czasu od momentu nadania kuriera, momentu naciśnięcia przycisku Wyślij, do momentu dostarczenia przesyłki do klienta (wskazanego w Kierowcy lub na Syrve POS) |
Godzina zamknięcia | Czas realizacji zlecenia z ułamkami sekundy |
Godzina zakończenia dostawy | Data i godzina kliknięcia przycisku Zamknij |
Czas obsl.sum. (min) | Czas od otwarcia zlecenia do jego zamknięcia. Wartość ma sens dla grupy. Na przykład możesz dowiedzieć się, jaki jest czas obsługi w ciągu dnia, zmiana, w określonym przedsiębiorstwie sprzedażowym i tak dalej. |
Czas obsługi (min) | Czas od otwarcia zlecenia do jego zamknięcia. Oblicza się go za pomocą wzoru: Czas obsługi = Czas zamknięcia zamówienia – Czas otwarcia zamówienia Parametr jest polem grupowania. Można go używać do grupowania i filtrowania danych w raporcie. |
Czas zakończenia gotowania | Moment, w którym zakończyłeś przygotowywanie zamówienia. Czas jest rejestrowany, gdy kucharz nacisnął przycisk Ugotowane lub czas gotowania wskazany na karcie pozycji dobiegł końca. |
Czas otwarcia | Czas otwarcia zlecenia (ułamki sekundy) |
Godzina odjazdu dostawy | Moment, w którym zamówienie zostało wysłane w drodze |
Czas wydruku dostawy | Czas wysłania zamówienia do gotowania |
Czas wydruku faktury | Moment, w którym faktura została wydrukowana. Jest on skonfigurowany w punkcie menu Dostawa → Ogólne. |
To czas oczekiwania | Wstępne sprawdzanie czasu drukowania |
Rok | Pole służy do grupowania danych według lat. |
Miasto | Miasto adresu dostawy |
Karta gościa | Numer karty rabatowej gościa zastosowanej do zamówienia |
Grupa | Grupa, w której znajduje się oddział, w którym danie zostało sprzedane |
Grupa dań | Grupa nomenklatury, w której znajduje się danie |
Grupa posiłków poziomu 1 | Hierarchia grup, do których należy danie. W przeciwieństwie do pola Hierarchia dań, w tym przypadku każda grupa znajduje się w osobnym polu. |
Grupa żywności poziomu 2 | |
Grupa żywności poziomu 3 | |
Grupa płatności | Grupa, do której należy typ płatności użyty przy zamykaniu zlecenia. Możliwe wartości pól: Płatność gotówką Karty bankowe Brak dochodów Płatności bezgotówkowe |
Data utworzenia klienta | Data, w której karta klienta została utworzona w bazie danych. |
Dzień tygodnia | Nazwa dnia tygodnia (poniedziałek, wtorek itd.) |
Czas trwania: open- Serv.print | Czas od otwarcia zamówienia do ostatniego wydruku serwisowego. |
Czas trwania: Final Serv.Print – Wysyłka | Oczekiwany czas zamówienia między zakończeniem gotowania a wysłaniem do klienta. Czas między naciśnięciem przycisków Gotuj i Wyślij. |
Dostawa | Wartość pola wskazuje, czy zamówienie jest dostawą. |
Jednostka miary | Podstawowa jednostka miary, w której realizowana jest pozycja. |
Opóźniony początek gotowania (średni) | Parametr pokazuje, jak szybko kuchnia reaguje na nowe zamówienia. Jest on liczony od momentu wydrukowania potrawy do momentu jej ugotowania. Wartość średnia obliczana jest według grupy, tj. według wzoru: Suma wszystkich opóźnień w grupie / Liczba wszystkich opóźnień Wartość pola jest wyświetlana w formacie min:ss. Oznacza to, że opóźnienie wynoszące 65 minut i 30 sekund jest wyświetlane jako 65:30, a nie 1:05:30. |
Zamówienie usunięte | Służy do filtrowania usuniętych zamówień. Domyślnie w filtrze włączona jest opcja „Zamówienie nie usunięte„. |
Zamówienia | Liczba zamówień w okresie, z wyłączeniem zamówień anulowanych. |
Obszar dostaw | Obszar geograficzny, do którego zamówienie zostało dostarczone. |
Identyfikator adresu | Kod, który kartografia zewnętrzna zapisuje podczas kontroli. |
Hierarchia dania | Pełna ścieżka od grupy głównej elementu do bieżącego elementu. Grupy są oznaczone znakiem „/” |
Indeks adresów | Zamek |
Źródło wysyłki | Login API, w imieniu którego została utworzona dostawa. |
Źródło zamówienia | Pole można wypełnić za pomocą wtyczek. Używany przez wysyłkę… |
Karta autoryzacyjna | Numer karty pracownika, który autoryzował transakcję. |
Kasa | Nazwa głównej kasy grupy |
Kasjer | Zamów kasjera |
Kategoria 1 | Dodatkowe właściwości kupca, które są konfigurowane w kwaterze głównej Syrve. Aby dowiedzieć się, jak to zrobić, zobacz Aby uzyskać więcej informacji, zobacz SprzedawcaHYPERLINK „https://www.knaipateam-borsch.com/syrve-office/%D0%A2%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BF%D1%96%D0%B4%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%94%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE”. Za pomocą tych pól można grupować lub filtrować dane raportu. Jeśli kategorie są skonfigurowane, będą już miały określone nazwy. |
Kategoria 2 | |
Kategoria 3 | |
Kategoria 4 | |
Kategoria 5 | |
Kategoria dania | Kategoria określona na karcie przedmiotu. |
Ćwiartka | Rok Numer kwartału |
Kod pozycji | Kod nomenklatury potrawy – numer artykułu |
Szybkie wybieranie kodu posiłku | Kod szybkiego wybierania w Syrve POS określony w karcie towaru towaru. |
Z drugiej strony grupa | Kod nomenklatury (SKU) grupy |
Kod koncepcyjny | Kod przypisany do pojęcia w podręczniku |
Kod jednostki | Kod przypisany do jednostki w ustawieniach przedsiębiorstwa handlowego |
Kod rozmiaru naczynia | Nazwa wielkości naczynia do kuchni, np. S, M, L. |
Ilość dań | Liczba sztuk w zamówieniu, bankiecie lub dostawie. |
Liczba voucherów | Liczba voucherów użytych do opłacenia zamówienia |
Liczba dań ze zniżką | Ile dań jest sprzedawanych ze zniżką. W przypadku posiłków łączonych użyj pola „Liczba rabatów na posiłki łączone”, aby zobaczyć dokładnie, ile zestawów zostało sprzedanych. |
Liczba gości | Liczba gości wskazana przez kelnera w zamówieniu. W trybie „Fast food” wartość wynosi zawsze 1. |
Skomentuj danie | Komentarz, który można napisać podczas dodawania dania do zamówienia. Na przykład w przypadku napoju możesz napisać „Lód osobno”. |
Komentarz do dostawy | Tekst wprowadzony podczas tworzenia dostawy w polu Komentarz do zamówienia. |
Komentarz do klienta | Komentarz wpisany na karcie gościa. |
Komentarz do anulowania dostawy | Szczegółowy opis anulowania dostawy. |
ilość kombi | Ile sprzedanych zestawów kombi zostało sprzedanych. |
Komentarz do usunięcia dania | Więcej informacji o przyczynach usunięcia zamówionego dania. Na przykład „kelner upuścił danie”, „gość odmówił” itp. |
Firma kontrahenta | Firma, która jest właścicielem karty płatniczej lub firma, która płaci za posiłki gościa. |
Pojęcie | Nazwa pojęcia, do którego jest przypisana operacja. |
Karta kredytowa | Rodzaj karty bankowej użytej do opłacenia zamówienia, na przykład Visa, Master Card, Maestro itp. |
Kurs wymiany walut płatności | Kurs wymiany waluty użytej do opłacenia zamówienia na walutę bazową. Wartość jest konfigurowana w katalogu Finanse → Kursy wymiany. |
Kurier | Pracownik, który dostarczył zamówienie. Jeśli klient samodzielnie odebrał zamówienie, w polu jest ustawiona wartość Odbiór. |
Miejsce przygotowania | Nazwa rodzaju miejsca, w którym przygotowywane jest danie. |
Księżyc | Numer i nazwa miesiąca, w którym miała miejsce sprzedaż. |
Bonus motywacyjny | Wysokość premii dla pracownika uzależniona od wyników spełnienia warunków programu motywacyjnego. |
Do magazynu | Magazyn, do którego danie jest przenoszone/przygotowywane. Na przykład w ruchach wewnętrznych, aktach przetwarzania. |
Nazwa zniżki, ulgi | Wyświetlana jest nazwa rabatu lub narzutu, który został zastosowany do dania. Jeśli istnieje kilka rabatów lub narzutów, są one wyświetlane w osobnym wierszu. Aby zapoznać się z przykładem użycia tej funkcji, zobacz Przykłady raportów OLAP. |
Nazwa dania w języku obcym | Nazwa w języku obcym określonym w karcie pozycji nomenklatury. |
Kategoria podatkowa | Kategoria podatkowa towaru, który jest określony na jego kartotece lub na kartotece grupy. |
marża | Ilość narzutu na danie. Oblicza się go według wzoru: Kwota zdyskontowana – Koszt własny |
marża (%) | Kwota narzutu wyrażona w procentach. |
Podatek VAT od paragonów (Kwota) | Łączna kwota podatku VAT dla wszystkich dań w czeku |
Podatek VAT (%) | Kwota podatku VAT wyrażona w procentach. Wartość wyliczana jest na podstawie danych z paragonów według wzoru: VAT od paragonów (Kwota) / Kwota zdyskontowana bez VAT *100% |
Tydzień w roku | Numer tygodnia w roku, do którego należą daty wdrożenia pozycji (od 1 do 53) |
Tydzień miesiąca | Numer tygodnia w miesiącu, do którego należą daty wdrożenia stanowiska (od 1 do 5). |
Numer karty bonusowej | Numer karty klienta, na którą przyznawane są bonusy. Może to być karta dowolnego systemu bonusowego, na przykład Loyalty Plant lub innego, z wyjątkiem systemu lojalnościowego Syrve |
Numer wysyłkowy | Numer porządkowy dostawy |
Numer karty klienta | Numer karty, na którą przewidziany jest rabat przy zamówieniu. Jeśli karta nie zostanie wydana klientowi, pole jest puste. Wyświetlane są tylko numery kart klientów dostawczych. |
Numer karty opłaty drogowej | Numer karty kontrahenta (gościa, dostawcy lub pracownika) użytej do opłacenia zamówienia przelewem bankowym. W przypadku kart bankowych pole jest ustawione na „(brak karty)”. |
Numer kasy | Numer kasy fiskalnej, w której zarejestrowano sprzedaż. Numer ustawia się w ustawieniach urządzenia. |
Numer zgłoszenia | Numer zgłoszenia w zamówieniu. Informacje te są przydatne podczas korzystania z trybu obsługi Restauracja. to część zamówienia wydrukowana w tym samym czasie, która jest przygotowana na ten sam czas. |
Numer zmiany | Numer zmiany płynności finansowej, podczas której zarejestrowano sprzedaż. |
Numer tabeli | Numer stołu, przy którym zlecenie jest zamykane. |
Sprawdź numer | Numer kontrolny w przesuwie gotówkowym |
Operator dostawy | Pracownik biura obsługi, który utworzył dostawę. Jeśli dostawa została utworzona za pośrednictwem API, to jest to operator, który jako pierwszy zapisał dostawę do punktu. |
Operacja | Rodzaj księgowania (płatności). Możliwe wartości pól: Odwrócenie Przedpłata Zwrot zaliczki (bezpłatnie) Płatność |
Opóźniona dostawa (min) | Opóźnienia w dostawie zamówienia obliczane są według wzoru: Rzeczywisty czas dostawy – Zaplanowany czas dostawy |
Spóźnione zgłoszenie (średnie) | Parametr pokazuje, jak spóźniony jest kelner z podaniem dania w stosunku do standardu. Jest on liczony od momentu złożenia zgodnie z normą do faktycznego momentu złożenia. Na standard podania składa się standard przygotowania (z karty nomenklatury lub ogólnej karty gotowania) oraz czas podania (domyślnie 1,5 minuty). Czas serwowania – jak długo podświetlić potrawy po zakończeniu czasu gotowania, jest wskazany w ustawieniach przedsiębiorstwa handlowego w zakładce Ekran kuchni w grupie Wyświetlanie potraw i modyfikatorów. Szacowany czas jest ustawiany dla miejsca gotowania lub dla potrawy. |
Opóźnione gotowanie (średnie) | Parametr pokazuje, jak spóźniona jest kuchnia w stosunku do ustalonej normy gotowania. Norma ta jest ustalana w karcie gotowania. Jest liczona od czasu, w którym danie powinno być ugotowane, do końca gotowania. Wartość jest obliczana przy użyciu wzoru: Rzeczywista godzina zakończenia gotowania – Szacowana godzina zakończenia gotowania |
Sklep | Nazwa oddziału, w którym danie było sprzedawane. |
Odchylenie od czasu dostawy, rzeczywiste od prognozy (min) | Różnica między szacowanym czasem dostawy zamówienia a faktycznym. Oblicza się go według wzoru: Rzeczywisty czas dostawy – Szacowany czas dostawy |
Kelner do dań | W trybie Restauracja i Fast Food wskazany jest pracownik, który dodał danie do zamówienia. Dla zamówień z dostawą: Jeśli zamówienie jest tworzone na stronie, wówczas wartość domyślna jest podstawiana – Użytkownik dla scentralizowanej dostawy. Jeśli zamówienie zostało utworzone w call center lub na terminalu, wówczas wskazany jest pracownik, który jako ostatni dodał danie lub zmienił zamówienie. |
Kelner zamówienia | Pracownik, który utworzył zamówienie. |
Szacowana dostawa, % | Ogólna ocena dostawy. Oblicza się ją według wzoru: Liczba pozytywnych odpowiedzi / Całkowita liczba pytań * 100% W obliczeniach uwzględniane są odpowiedzi na pytania wszystkich kategorii. |
Ocena kuriera, % | Ocena kuriera, który dostarczył zamówienie, (dla pytań z kategorii „Kurier”) |
Ocena kuchni, % | Ocena posiłków dostarczanych do klienta (dla pytań z kategorii „Kuchnia w dostawie”) |
Ocena operatora, % | Ocena operatora call center, który przyjął dostawę (dla pytań z kategorii „Operator dostawy”) |
Zaplanowany czas dostawy | Obiecany klientowi czas dostawy to czas, na który zostaje złożone zamówienie. Na przykład klient złożył zamówienie i poprosił o dostawę do godziny 17:00. |
Sprawdź przedmioty | Liczba pozycji w czeku |
Pełna nazwa dania | Pełna nazwa elementu z karty elementu. |
Numer seryjny wielkości naczynia | Numer seryjny rozmiaru w katalogu |
Powód anulowania dostawy | Nazwa przyczyny anulowania dostawy. Konfigurowalna w sekcji Wysyłka → Ogólne w menu. |
Powód odpisu | Komentarz, który jest wprowadzany podczas zamykania zamówienia na koszt zakładu. Jeśli wybierzesz typ płatności Bez przychodów w Syrve POS na ekranie kasy, zobaczysz okno do wprowadzenia tego komentarza |
Powód usunięcia dania | Powód z katalogu „Powody usunięcia”, wybierany podczas usuwania wydrukowanego dania z zamówienia. |
Szacowany czas dostawy | Minimalny czas, w którym można zrealizować zamówienie. Oblicza się go jako sumę czasu gotowania i czasu dostawy pod wskazany adres. |
Szacowany czas zakończenia przygotowania zamówienia | Szacowany czas, w którym spodziewany jest czas zakończenia przygotowywania potraw na zamówienie. Parametr służy do oceny obciążenia kuchni. |
Sprzedawane z naczyniem | Danie, z którym modyfikator był sprzedawany |
Czas oczekiwania gości (średni) | Parametr pokazuje, jak długo gość czekał na swoje zamówienie w sumie. Liczony jest od momentu wydrukowania do momentu podania gościowi. |
Czas serwowania gościowi (średni) | Ta opcja pozwala ocenić szybkość obsługi. Kelner może odebrać naczynia późno i nosić je przez długi czas. Liczony jest od momentu zakończenia gotowania do momentu podania potrawy gościowi. |
Czas gotowania (średni) | Parametr pokazuje, jak szybko szefowie kuchni przygotowują potrawy. Liczony jest od momentu rozpoczęcia gotowania do momentu zakończenia gotowania. |
Czas gotowania 1 (średni) | Jest to czas poszczególnych etapów gotowania, jeśli takie występują. Na przykład dla pizzerii: 1 – kolekcja pizzy, 2 – piekarnik, 3 – krojenie i pakowanie |
Czas gotowania 2 (średni) | Jest to czas poszczególnych etapów gotowania, jeśli takie występują. Na przykład dla pizzerii: 1 – kolekcja pizzy, 2 – piekarnik, 3 – krojenie i pakowanie |
Czas gotowania 3 (średni) | Jest to czas poszczególnych etapów gotowania, jeśli takie występują. Na przykład dla pizzerii: 1 – kolekcja pizzy, 2 – piekarnik, 3 – krojenie i pakowanie |
Czas gotowania 4 (średni) | Jest to czas poszczególnych etapów gotowania, jeśli takie występują. Na przykład dla pizzerii: 1 – kolekcja pizzy, 2 – piekarnik, 3 – krojenie i pakowanie |
Czas otwarcia kuchni (średnia) | Parametr pozwala oszacować, ile czasu kuchnia spędza w sumie na przygotowywaniu potraw, a jeśli występują problemy z obsługą, czy winna jest kuchnia. Liczy się go od momentu wydrukowania potrawy do końca jej przygotowania |
Procent bonusu | Kwota dopłaty w %, która jest naliczana do zamówienia/dania |
Procent rabatu | Kwota rabatu w %, która jest stosowana do zamówienia/dania |
Wielkość naczynia | Nazwa wielkości naczynia |
Dzielnica | Wartość z katalogu Obszary dostawy (Wysyłka → Ogólnie) jest określana ręcznie na karcie dostawy. |
Tryb serwisowy | Zamów tryb usługi: Dostawa kurierska, Dostawa z odbiorem osobistym lub Zamówienie zwykłe. Wartość pola może być pusta, jeśli domyślny typ zamówienia nie jest określony dla trybu konserwacji, a typ zamówienia nie jest określony w zamówieniu. |
Ogłoszenie | Źródło marketingowe wymienione na karcie wysyłki. |
Reklama klienta | Źródło marketingowe wymienione na karcie klienta. |
Koszt | Parametr pokazuje całkowity koszt dań w grupie raportu. Oblicza się go według wzoru: Kwota odpisu * Ilość w grupie / Ilość odpisana |
Koszt własny bez VAT (%) | Oblicza się go według wzoru: Koszt dań / Kwota rabatu bez VAT * 100% |
Koszt jednostkowy | Koszt jednego dania. Oblicza się go według wzoru: Kwota odpisu / Ilość odpisu |
Koszt (%) | Parametr pokazuje, jaka część kosztu dania jest pobierana z ceny, po której jest sprzedawane. Oblicza się go według wzoru:100% * Koszt / Kwota z uwzględnieniem rabatów i dopłat |
Serwisowy nadruk potrawy | Czas na serwisowy wydruk potrawy (w kuchni) |
Serwisowy wydruk ostatniej potrawy | Czas drukowania ostatniego serwisu |
Numer seryjny FR | Numer seryjny rejestratora fiskalnego, na którym jest stemplowany czek. |
Brak w magazynie | Skład określony w pozycji zamówienia lub skład domyślny określony w ustawieniach miejsca przygotowania. |
Odpisane na rzecz pracownika | Pracownik, na rzecz którego został dokonany odpis np. może to być obiad na koszt instytucji |
Avg. Liczba dań na kontrolę | Średnia liczba potraw w czeku. Wartość jest definiowana w grupie. Na przykład na miesiąc, na zmianę, w tym samym przedsiębiorstwie handlowym itp. Oblicza się go według wzoru: Liczba dań / Zamówienia (kontrole) |
Średni czas w kontroli wstępnej (min) | Metryka to średnia wartość parametru „Czas wstępnego sprawdzania” w grupie. |
czas obsługi (min) | Średni czas dostawy w tranzycie w obrębie grupy. Czas podróży obliczany jest według wzoru: Rzeczywisty czas dostawy – Czas odbycia dostawy |
czas obsługi (min) | Metryka to średni czas obsługi w wymiarze grupy. |
Średnia liczba gości na odprawie | Średnia liczba gości na meldunek w grupie. Parametr oblicza się według wzoru: Liczba gości / Zamówienia (anulowane zamówienia nie są brane pod uwagę) |
Średnia opóźniona dostawa (min) | Średnia wartość opóźnienia w dostawie dla grupy. Opóźnienie oblicza się według wzoru: Rzeczywisty czas dostawy – Planowany czas dostawy |
Średni przychód na gościa | Kwota zamówień, z uwzględnieniem rabatów i dopłat, dzielona jest przez liczbę gości. Wartość pola ma sens dla grupy. Na przykład możesz sprawdzić średni przychód na gościa w kasie biletowej lub w określonym dniu itp. |
Średnia ocena dostawy, % | Ogólny średni wynik w grupie dostaw |
Średnia ocena kuriera, % | Średnia ocena kuriera w grupie dostaw (kategoria Kurier) |
Średnia ocena kuchni, % | Średnia ocena dań w grupie z dostawą (kategoria Kuchnia na dowóz) |
Średnia ocena operatora, % | Średnia ocena operatorów call center w grupie dostaw (kategoria Operator dostawy) |
Średnia kwota zamówienia | Średnia kontrola. W obliczeniach uwzględniane są wszystkie zamknięte zlecenia, z wyjątkiem anulowanych. Oblicza się go według wzoru: Kwota rabatowa / Zamówienia |
Średnia cena bez rabatu | Wartość obliczana jest według wzoru: Kwota bez rabatu / Liczba dań |
Średnia cena bez VAT | Średnia obniżona cena bez VAT. Wartość obliczana jest według wzoru: Kwota zdyskontowana bez VAT / Liczba zamówień (paragonów) |
Średnia cena | Wartość oblicza się według wzoru: Kwota zdyskontowana / Liczba dań |
Całkowity czas podróży (min) | Łączna wartość parametru Czas podróży grupa. Na przykład podczas grupowania według kuriera lub według dnia. |
Kwota bez VAT nie wliczona w cenę | Pole to należy stosować podczas tworzenia raportów, gdy podatek VAT nie jest wliczony w cenę posiłków, ale jest doliczany w momencie sprzedaży. |
Kwota bez rabatu | Koszt dania nie zawiera rabatu ani dopłaty. |
Kwota bonusu | Liczba bonusów przyznanych na kartę gościa. Mogą to być bonusy dowolnego systemu bonusowego, na przykład Loyalty Plant lub innego, z wyjątkiem systemu lojalnościowego Syrve. |
Kwota w walucie płatności / zamówienia | Kwota, jaką zapłaciłeś za zamówienie w określonej walucie. Użyj tego pola do analizy, jeśli akceptujesz płatności w kilku walutach i masz skonfigurowany katalog oraz kursy wymiany. |
Kwota zwrotu | Kwota, z uwzględnieniem zniżek i dopłat, którą gość otrzymał przy zwrocie czeku. |
Wysokość zasiłku | Wartość obliczana jest według wzoru: (Procent narzutu * Kwota bez rabatów i dopłat) / 100 |
Kwota rabatu | Jeśli danie nie zostanie usunięte, to wartość parametru obliczana jest według wzoru: (Procent rabatu * Kwota bez rabatów i dopłat) / 100Jeśli danie zostanie usunięte, wówczas kwota rabatu wynosi zero. |
Kwota rabatu bez podatku VAT niewliczona w cenę | Parametr jest podobny do pola Kwota rabatu. Używaj go podczas tworzenia raportów, gdy podatek VAT nie jest wliczony w cenę posiłków, ale jest doliczany podczas sprzedaży. |
Kwota zdyskontowana | Koszt dania z uwzględnieniem zastosowanego rabatu. Oblicza się go według wzoru: Kwota bez rabatu – Kwota rabatu |
Kwota z rabatem bez VAT | Wartość obliczana jest według wzoru: Kwota bez rabatu – Kwota rabatu – VAT od paragonów (Kwota) |
Zdyskontowana kwota bez podatku VAT nie wliczona w cenę | Pole jest wykorzystywane podczas generowania raportów w przypadkach, gdy podatek VAT nie jest wliczony w cenę posiłków, ale jest doliczany w momencie sprzedaży. |
Numer pracownika kasjera | Numer pracowniczy pracownika, który jest wskazany na jego karcie. |
Telefon dostawczy | Numer telefonu klienta znajdujący się w karcie dostawy, na którą zostało złożone zamówienie. |
Rodzaj bonusu | Nazwa systemu bonusowego, w ramach którego klient otrzymuje bonusy. Na przykład Loyalty Plant lub inne, z wyjątkiem Syrve Loyalty. |
Rodzaj wysyłki | Tryb obsługi klienta. Możliwe wartości pól: Odbioru Kurier |
Rodzaj zlecenia | Nazwa towaru z katalogu Typy zamówień. Domyślnie system ma trzy pozycje dla każdego z trybów usługi: Regularne zamówienie Dostawa przez kurczaka Dostawa z odbiorem osobistym Możesz dostosować swoje typy zamówień, wtedy będą one wyświetlane w tym polu. |
Rodzaj karty klienta | Nazwa rabatu lub narzutu z karty odbiorcy (pole Zalecany rabat), która jest stosowana do zamówienia. |
Rodzaj miejsca gotowania | Rodzaj miejsca, w którym produkt jest przygotowywany, wskazany w jego karcie nomenklatury. |
Rodzaj dopłaty | Nazwa narzutu, który został zastosowany do zlecenia. Jeżeli istnieje kilka narzutów, są one wymienione w jednym wierszu. Jeśli chcesz wiedzieć, do którego dania została zastosowana dopłata, skorzystaj z pola Nazwa rabatu, dopłata. Aby zapoznać się z przykładem użycia tej funkcji, zobacz Przykłady raportów OLAP. |
Rodzaj płatności | Metoda, za pomocą której zamówienie zostało opłacone. |
Rodzaj płatności (grzebień) | Dodaj to pole do raportu zamiast pola Typ płatności, jeśli w jednym zamówieniu używanych jest kilka metod płatności, na przykład jedna część zamówienia jest opłacana gotówką, a druga za pomocą karty bankowej lub bonusów. |
Rodzaj rabatu | Nazwa rabatu zastosowanego do zamówienia. Jeśli istnieje kilka rabatów, są one wymienione w jednym wierszu. Jeśli chcesz wiedzieć, do którego dania został zastosowany rabat, użyj pola Nazwa rabatu lub dopłaty. Aby zapoznać się z przykładem użycia tej funkcji, zobacz Przykłady raportów OLAP. |
Rodzaj produktu | Rodzaj towaru określony w jego karcie towaru (produkt, danie, modyfikator, zaopatrzenie) |
Przedsiębiorstwo handlowe | Nazwa przedsiębiorstwa handlowego. |
Ulica | Ulica od adresu dostawy |
Dzień konta | Data, w której rejestruje się fakt sprzedaży. W zależności od ustawień Konta może ona różnić się od rzeczywistej daty sprzedaży. |
Rzeczywisty czas dostawy | Moment, w którym zamówienie zostało przekazane klientowi. Służy do obliczania pola Opóźniona dostawa (min). Czas ten jest rejestrowany przez kuriera w aplikacji mobilnej, gdy dostawa jest ustawiona na status Dostarczone. Lub operator umieszcza go w Syrve POS. |
Imię i nazwisko klienta | Imię, Drugie Imię i Nazwisko Klienta Dostawy. |
Fisk. Rodzaj płatności | Znak wskazujący, czy płatność jest fiskalna. Możliwe wartości: Fiskalny Niefiskalne (bezpłatnie) |
Kategoria cenowa klienta | Nazwa kategorii cenowej zastosowanej do zamówienia |
Posiadacz karty CC | Imię i nazwisko posiadacza karty, która ma być używana w kolejności kategorii cenowej. |
Kontrahent CCP | Gość, pracownik lub dostawca, którego karta została wylosowana w celu zastosowania rabatu w określonym punkcie cenowym. |
Numer karty CC | Numer zwiniętej karty dla zastosowania kategorii cenowej. |
Godzina zamknięcia | Godzina zamknięcia zamówienia |
Godziny otwarcia | Godzina otwarcia zamówienia (od „00” do „23”) |
Czeki | Łączna liczba czeków wykonanych w danym okresie, w tym czeków odwróconych. |
Skala wielkości naczynia | Nazwa wagi do wielkości żywności |
Osoba prawna | Nazwa osoby prawnej. |