Bezpłatne posiłki dla personelu 

Aby utworzyć raport dotyczący kosztów bezpłatnych posiłków dla personelu, otwórz raport sprzedaży OLAP i dodaj do niego następujące elementy: 

  • Wierszy: 
  • Płatność bezgotówkowa z filtrem według nazwy typu płatności, która służy do rozliczania posiłków personelu. Na przykład „Obiady pracownicze”. Aby uwzględnić bezpłatne posiłki dla pracowników w  sekcji Sprzedaż detaliczna →  Typ płatności, skonfigurowany jest specjalny typ płatności Brak przychodów
  • Odpisane na pracownika (z grupy „Pracownicy”). 
  • Powód odpisu (z grupy 'Zamówienia’). Spowoduje to wyświetlenie komentarza, który wprowadziłeś przy kasie. 
  • Danie (z grupy „Potrawy”). 
  • Obszar danych: 
  • Koszt własny (z grupy 'Koszt’), 
  • Kwota bez rabatu (z grupy „Płatność”). 
Czy znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania?